Slider

Ζυγός - Γενικά Χαρακτηριστικά

ΖυγόςΣτοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Ο Ζυγός είναι το 7ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του φθινοπώρου και σηματοδοτεί την αρχή του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Ζυγού από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη. Εδώ, ο Κρόνος βρίσκεται σε έξαρση, ο Άρης και ο Πλούτωνας σε αδυναμία, ο Ήλιος σε πτώση.

 

Η ανάγκη του Ζυγού για αρμονία, συνύπαρξη, συντροφικότητα και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής του, αποτελούν τα κυρία χαρακτηριστικά του. Ελκύει με την καλή και περιποιημένη του εμφάνιση, με τους ευγενικούς του τρόπους, ενώ είναι κοινωνικός, διπλωμάτης και ταυτόχρονα προσπαθεί να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ευχάριστος στους άλλους. Ο Ζυγός κάνει εύκολα παρέες και φίλους, ενώ έχει ακόμα περισσότερους γνωστούς, οι όποιο μπορούν σε πολλές περιστάσεις να του φάνουν χρήσιμοι και να τον ξελασπώσουν. Είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος και θέλει να πιστεύει πως και όλοι οι άλλοι ανθρώπου λειτουργούν όπως εκείνος, με αποτέλεσμα όμως να πέφτει από τα σύννεφα.

 

Φροντίζει ιδιαίτερα για την προσωπική του καλαισθησία καθώς και για τον περιβάλλοντα χώρο του, αφού του είναι αδύνατον να ζήσει για πολύ καιρό σε ένα περιβάλλον χωρίς ομορφιά και αρμονία. Έχει καλλιτεχνικές ευαισθησίες, του αρέσουν τα όμορφα πράγματα και ξέρει να τα εκτιμήσει ανάλογα, αφού το αισθητικό του κριτήριο είναι πολύ υψηλό. Επίσης, έχει πολύ καλό γούστο. Εμφανίζει τάσεις ματαιοδοξίας και υπεροψίας, ενώ έχει και υψηλή αντίληψη. Είναι παντογνώστης και μαθαίνει αρκετά γρήγορα. Έχει ανωτερότητα ψυχής και γι’ αυτό ο Ζυγός προορίζεται για την εξισορρόπηση των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί τεραστία σύγχυση.

 

Το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι ανεπτυγμένο μέσα του. Στην προσπάθεια του να ζυγίσει, τόσο τα υπέρ και τα κατά, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο δίκαιος, δεν παίρνει εύκολα κάποια απόφαση, με αποτέλεσμα να αργεί υπερβολικά. Με αυτό τον τρόπο όμως χάνει σημαντικές ευκαιρίες, μόνο και μόνο επειδή καθυστέρει και δεν τις εκμεταλλεύεται πλήρως. Υποχωρεί πολύ εύκολα και λέει πολύ δύσκολα το όχι στους άλλους, όταν όμως και αν το πει, μετανιώνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Η αδυναμία του να υποστηρίξει τις ίδιες του τις απόψεις αποτελεί το βασικό του μειονέκτημα. Δεν ακολουθεί τα υψηλή πρότυπα που έχει θέσει ο ίδιος, με αποτέλεσμα τα περισσότερα προβλήματά του να απορρέουν από τον ίδιο του τον εαυτό.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Στις διαπροσωπικές του σχέσεις, έχει μια περίεργη εξάρτηση από αυτές και του είναι ακατόρθωτο να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μονός του. Χρειάζεται δίπλα του ένα άτομο, έναν σύντροφο να τον συμβουλεύει, να εκτιμήσει την γνώμη του και να τον ενισχύει. Τον χαρακτηρίζει η αστάθεια, η όποια πολλές φορές κουράζει τους γύρους του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Φαίνεται ιδιαίτερα επιφανειακός ή επιπόλαιος, λόγο της μη αίσθησης της πραγματικότητας, που τον διακατέχει. Ο Ζυγός δίνεται υπερβολικά, στην προσπάθεια του για αναγνώριση και αποδοχή από τους άλλους.

 

Σύμβολο

Ζυγαριά

Κυρίαρχος Πλανήτης

Αφροδίτη

Στοιχείο

Αέρας

Απόφθεγμα

Σταθμίζω

Χαρακτηρισμός

Θετικό, Αρσενικό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Νεφρά

Χρώματα

Έντονο ροζ, βαθύ μπλε

Λίθοι

Ζαφείρι, νεφρίτης

Φυτά

Μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, λεύκες

Προτερήματα

Διπλωμάτης, ρομαντικός, κοινωνικός, ιδεαλιστής

Μειονεκτήματα

Αφελής, ερωτύλος, φιλάρεσκος, αναποφάσιστος

Ταιριάζει με

Υδροχόο, Κριό, Ταύρο
Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα