Slider

Υδροχόος - Γενικά Χαρακτηριστικά

ΥδροχόοςΣτοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Το 11ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου είναι ο Υδροχόος. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του χειμώνα, γι’ αυτό και αποτελεί την καρδιά του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Υδροχόου από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου. Το γένος του είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Σταθερή. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανός. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε αδυναμία, ο Κρόνος σε κυριαρχία (μαζί με τον Αιγόκερω), ο Ουρανός σε κυριαρχία και ο Πλούτωνας σε πτώση.

 

Ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η εκκεντρικότητα, η επανάσταση, η αντίδραση εναντίον σε κάθε περιορισμό, το προοδευτικό μυαλό, η καινοτομία, αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Υδροχόου. Πολλές φορές φτάνει στα όρια της μεγαλοφυΐας λόγο του φιλοσοφικού του πνεύματος. Είναι σταθερός μέσα στην μεγάλη του ασάφεια και αστάθεια, αν και από τη φύση του ζωδίου του, θεωρείτε γενικότερα σταθερός. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να περιορίσει την ελευθερία του και επιδιώκει από πολύ μικρή ηλικία να είναι ανεξάρτητος. Έχει πολλούς φίλους που συνήθως του είναι πολύτιμοι, είναι άτομα δηλαδή μεγάλης επιρροής που μπορούν να τον στηρίξουν, καθώς και ο ίδιος είναι σε θέση να κάνει τα πάντα γι’ αυτούς, καθώς τους λατρεύει.

 

Η κοινωνικότητά του, τον καθιστά την ψυχή της παρέας, τον γεμίζει με πολλές γνωριμίες, που στην διάρκεια της ζωής του θα αποδειχθούν κρίσιμες ή ακόμα και καθοριστικές. Θέλει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αντάξιό του, το όποιο όμως πρέπει να συμβαδίζει με το προσωπικό του όραμα.  Ο Υδροχόος είναι η πληρέστερη αρμονία που μπορεί κάποιος να συναντήσει, ανάμεσα στη διανόηση και τη διαίσθηση. Διακατέχεται όμως συχνά από ισχυρογνωμοσύνη, ιδιορρυθμία και αλαζονεία, νομίζοντας πως αυτός μόνο ξέρει τον σωστό τρόπο για όλα. Έτσι όμως, γίνεται δογματικός και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε άλλες μεθόδους εκτός από τις δίκες του, δίνοντας μεγάλη έμφαση μόνο στις δίκες του ιδέες και αντιλήψεις.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Είναι υπομονετικός και καρτερικός στην επιδίωξη ενός στόχου και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται καταφέρνει να τα υπερνικήσει με την σταθερότητά του. Οι διαπροσωπικές του σχέσεις διακατέχονται από μια αστάθεια. Αναπτύσσει βαθιά συναισθήματα, αλλά πολλές φορές δεν τα εκδηλώνει, δεν δείχνει τι σκέπτεται και τι αισθάνεται με αποτέλεσμα να φανεί απόμακρος και αδιάφορος. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και αν αισθανθεί πραγματική αγάπη τότε μπορεί να γίνει σταθερός και να κάνει οικογένεια. Θα πρέπει όμως το έτερο ήμισύ του να σέβεται την απεριόριστη ελευθερία του και να τον προσέχει σαν τα μάτια του.

 

Λόγο του μεγάλου ρίσκου που συχνά τολμά να παίρνει, η κοινωνική του θέση δέχεται αρκετές μεταβολές. Κατορθώνει το ακατόρθωτο χάρη στις προσωπικές του ενέργειες και στοχεύει στην κορυφή. Επίσης, σημαντική βοήθεια του προσφέρουν τα οικία του πρόσωπα, δείχνοντάς του πώς να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Δεν τον απασχολούν τα υλικά αγαθά, συχνά όμως έχει οικονομικές απώλειες και προβλήματα που τα προκαλούν οι φίλοι του, οι σχέσεις και τα άτομα του περίγυρού του. Ο Υδροχόος όμως, είναι από τα ζώδια που κατά κανόνα αποκτάνε υλική ανεξαρτησία, μόνο και μόνο από την εργατικότητα που τους διακατέχει, τις έξυπνες ιδέες τους, την επίμονη τους και χάρη στην βοήθεια που τους προσφέρουν τα κατάλληλα άτομα την κατάλληλη στιγμή.

 

Σύμβολο

Νεροκουβαλητής

Κυρίαρχος Πλανήτης

Ουρανός

Στοιχείο

Αέρας

Απόφθεγμα

Γενικεύω

Χαρακτηρισμός

Θετικό, Αρσενικό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Κυκλοφορικό σύστημα, αγκώνες, κνήμη

Χρώματα

Φωσφορίζοντα χρώματα, μπλε, ασημί

Λίθοι

Ακουαμαρίνα

Φυτά

Ορχιδέα, μηλιά, πορτοκαλιά

Προτερήματα

Ανεξάρτητος, φιλικός, τίμιος, εφευρετικός

Μειονεκτήματα

Πεισματάρης, απρόβλεπτος, απόμακρος, ασταθής

Ταιριάζει με

Κριό, Δίδυμο, Ζυγό
Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα