Slider

Τοξότης - Γενικά Χαρακτηριστικά

ΤοξότηςΣτοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Ο Τοξότης είναι το 9ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του φθινοπώρου και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Τοξότη από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου. Το γένος του είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Εδώ, ο Ερμής είναι σε αδυναμία, ο Δίας σε κυριαρχία (μαζί με τον Ιχθύ) και ο Ποσειδώνας σε πτώση.

 

Το ήθος, η ανάγκη για μεγάλη ελευθερία και μεγαλεπήβολα σχεδία, η διανόηση πνεύματος, η βαθύτερες αλήθειες, η πιστή, η ελπίδα, η αισιοδοξία, ο βαθύς στοχασμός, το εύρος της αντίληψης, η ωρίμανση που τυγχάνετε με την απόκτηση γνώσεων, αλλά και η ανάγκη του για περιπέτεια, δράση και εξάπλωση αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Τοξότη. Είναι λάτρης της εκπαίδευσης, των ξένων γλωσσών, των μακρινών ταξιδιών αλλά και των ευρύτερων μελετών και της ανώτερης γνώσης. Γενικά δεν είναι άτομο που τιθασεύεται εύκολα. Η νευρικότητα του, τον κάνει να ταξιδεύει όσο το δυνατόν πιο μακριά, με μοναδικό σκοπό, τόσο την φυσική όσο και νοητική εξερεύνηση.

 

Κάθε νέα πρόκληση του προκαλεί ενθουσιασμό. Κάθε πρόκληση που θα τον βοηθήσει να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντε, και να συμπεριλάβει στο ενεργητικό του, ολοένα και περισσότερες εμπειρίες και κατακτήσεις. Οδηγείτε πολλές φορές σε ακραίες πεποιθήσεις με έναν υπερβάλλοντα ζήλο, από την βαθιά φιλοσοφία του για την ζωή και τον κόσμο. Μια ασυνήθιστη τύχη και δύναμη τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα, προσφέροντάς του προστασία. Είναι προικισμένος με αρκετή δόση σοφίας, η όποια τον βοηθά να συνειδητοποιήσει τις θυσίες που πρέπει να κάνει από τις προσωπικές του χαρές για το κοινό καλό. Δεν διστάζει να το πράττει αυτό ακρίτα συχνά.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Στις προσωπικές του σχέσεις μπορεί να φέρει πραγματικά τα πάνω κάτω προκειμένου να ξανακερδίσει την ελευθερία του. Ελκύεται από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, ή μακριά από αυτόν, ή διανοούμενους. Φλογερή και ενθουσιώδης χαρακτηρίζεται η φύση του και αν δεν αισθάνεται ελεύθερος μέσα σε μια σχέση, μπορεί να φύγει πολύ εύκολα. Από άπλες ρομαντικές και γλυκανάλατες ιστορίες μέχρι σκανδαλώδη επεισόδια, καταγράφονται στην ζωή ενός Τοξότη, αφού δεν είναι από εκείνους που μένουν εύκολα πιστοί σε μια σχέση, εκτός αν η σχέση αυτή τους ολοκληρώνει πραγματικά και νιώθουν ότι περιτριγυρίζονται από αληθινή και ειλικρινή αγάπη. Θέλει να δημιουργήσει οικογένεια και αισθάνεται πολύ όμορφα μέσα σε αυτή, με ένα γλυκό και τρυφερό σύντροφο διπλά του, που να τον εκφράζει και να τον ακολουθεί στις νέες του περιπέτειες.

 

Ανήκει στους ανθρώπους που χαίρονται να ζουν και να διασκεδάζουν. Αγαπάει πραγματικά όσους βρίσκονται γύρω του και έχει πολλά ενδιαφέροντα. Ξέχνα το άσχημο, αν υπάρχει, παρελθόν και προχωράει μπροστά ακάθεκτος, χάρη στο μεγαλύτερο και βασικότερο προτέρημα του, την αισιοδοξία του. Πιστεύει δηλαδή πως το καλύτερο υπάρχει πάντα μπροστά. Διακατέχεται από μια έλλειψη υπομονής, που το δημιουργεί μια μεγάλη ανυπομονησία για να φτάσει πιο γρήγορα στο στόχο του, έτσι όμως, χάνει πολλές ευκαιρίες. Μέσω της ευφράδειας του λόγου του και της ευελιξίας του, ο Τοξότης μπορεί και καλύπτει τις αδυναμίες του. Πρόκειται για έναν πραγματικά ιδεαλιστή, με διαύγεια πνεύματος, μια προσωπικότητα πολύ ενδιαφέρουσα και αδάμαστη. Ο μονός που μπορεί να τον δαμάσει είναι ο ίδιος του ο σύντροφος, εφόσον του προσφέρει αυτά που ειλικρινά έχει ονειρευτεί.

 

Σύμβολο

Τοξότης

Κυρίαρχος Πλανήτης

Δίας

Στοιχείο

Φωτιά

Απόφθεγμα

Φιλοσοφώ

Χαρακτηρισμός

Θετικό, Αρσενικό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Μέση, μηροί, συκώτι

Χρώματα

Μπλε του τζιν, μπεζ, μπρούτζινο

Λίθοι

Τοπάζι, τιρκουάζ

Φυτά

Γαρύφαλλο, σημύδα, βελανιδιά

Προτερήματα

Αισιόδοξος, ευθύς, διαχυτικός

Μειονεκτήματα

Αφελής, ανεύθυνος, νευρικός, ανυπόμονος

Ταιριάζει με

Διδύμους, Κριό, Παρθένο
Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα