Slider

Ταύρος - Γενικά Χαρακτηριστικά

Ταύρος

Στοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Σημαδεύει την κορυφαία στιγμή της άνοιξης καθώς αποτελεί το δεύτερό της ζώδιο. Από τις 21 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου ο Ήλιος διέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου. Η ποιότητα του είναι Σταθερή και το γένος του Θηλυκό. Κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη ενώ στοιχείο του είναι η Γη. Η Αφροδίτη είναι σε κυριαρχία, η Σελήνη βρίσκεται στην έξαρσή της, ο Άρης και ο Πλούτωνας σε αδυναμία και ο Ουρανός σε πτώση.

 

Επινοητικότητα, παραγωγικότητα, αισθησιασμός, πραότητα, υλισμός και ισχυρογνωμοσύνη, αποτελούν τα κυρία χαρακτηριστικά του Ταύρου. Γνωρίζει πώς να κάνει την ζωή πιο ευχάριστη και απολαμβάνει ιδιαίτερα τις απόλαυσεις της. Αγαπά τον ερώτα, την τέχνη το φαγητό και το ποτό. Έχει πολύ καλή μνήμη και έτσι δυσκολεύεται να διαγράψει από το μυαλό του τα καλά και τα κακά που του έχουν προκαλέσει. Επίσης, η ατελείωτη και απεριόριστη υπομονή του, τον βοηθά να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που συναντάει στο διάβα του. Είναι λίγο σπάταλος, αλλά γενικά διαχειρίζεται εξαιρετικά τα οικονομικά του. Επιδεικνύει επίσης φοβερή δύναμη αυτοσυγκέντρωσης. Στόχος του είναι πάντα να ηγείται, να βγαίνει πάντα νικητής, συνοδευόμενος από ένα αίσθημα υπεροχής απέναντι σε άλλους. Έτσι γίνεται υπερόπτης και πεισματάρης.

 

Την μεγαλύτερη σημασία την δίνει στην υλική και οικονομική του ανεξαρτησία. Έχει συνηθίσει να εργάζεται σκληρά από μικρή συνήθως ηλικία, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει αυτό που θέλει αρκετά σύντομα στην ζωή του. Στηρίζει κάθε νέα του προσπάθεια πάνω σε γερά θεμέλια, γι’ αυτό όλες του οι κινήσεις είναι μεθοδικές, σταθερές και αργές. Οτιδήποτε χρειαστεί το πετυχαίνει μονός του, χωρίς να χρειάζεται την βοήθεια άλλων, αλλά συχνά δέχεται την βοήθεια κοντινών του πρόσωπων, ακόμα και όταν δεν την χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Οι ερωτικές του σχέσεις έχουν κατά κύριο στόχο την απόλαυση και τις σεξουαλικές περιπέτειες. Πάνω από όλα κυριαρχούν οι αισθήσεις, οπότε, ακόμα και τα συναισθήματα αγάπης που νιώθει έχουν κατά μια έννοια χαρακτήρα υλιστικό, αν και αυτό δεν είναι απολυτό. Είναι παρά πολύ πιστός και πάντα κρατεία σταθερή μια σχέση, ενώ θεώρει ότι σκοπός της ζωής του είναι ο γάμος και οι οικογένεια. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και θέλει να αποκτήσει πολλά. Αισθάνεται έντονα συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας μέσα του, αλλά δεν τα αφήνει να βγουν στην επιφάνεια.

 

Σύμβολο

Ταύρος

Κυρίαρχος Πλανήτης

Αφροδίτη

Στοιχείο

Γη

Απόφθεγμα

Έχω

Χαρακτηρισμός

Αρνητικό, Θηλυκό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Αφτιά, φωνητικές χορδές

Χρώματα

Μπλε, βαθύ πράσινο

Λίθοι

Σμαράγδι, ροζ χαλαζίας, lapis lazuli

Φυτά

Αγριοραδίκι, μαργαρίτα, κρίνος

Προτερήματα

Υπομονετικος, αξιόπιστος, εγκάρδιος, στοργικός

Μειονεκτήματα

Ζηλιάρης, ατομιστής, άπληστος, δεσποτικός

Ταιριάζει με

Ζυγό, Σκορπιό, Αιγόκερω

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα