Slider

Λέων - Γενικά Χαρακτηριστικά

ΛέωνΣτοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Ο Λέων είναι το 5ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί την καρδιά του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Λέοντα από τις 23 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Σταθερή. Το στοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε κυριαρχία, ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι σε αδυναμία και ο Πλούτωνας σε έξαρση.

 

Η υπερηφάνια, η δύναμη, η ακτινοβολία, η ηγεσία, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η γενναιοδωρία, ο εγωισμός, το πείσμα αλλά και η ματαιοδοξία και τα μεγάλα σχεδία αποτελούν τα κυριότερα και σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Λέοντα. Έχει την αίσθηση ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα μονός του και αυτό είναι απόρροια της αυτοπεποίθησης που τον διακατέχει σε όλους τους τομείς της ζωής του. Θα ενθουσιαστεί εύκολα με κάποιο ιδανικό, υποστηρίζοντάς το μέχρι τελικής πτώσης. Είναι αμετακίνητος, σταθερός και αδιάλλακτος στις αντιλήψεις και στα πιστεύω του, ενώ έχει και πολύ έξυπνες ιδέες για το κάθε τι που τον απασχολεί.

 

Το βασικό όμως στοιχειό του Λέων είναι η γενναιοδωρία του, η όποια βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να τον κάνει να ξεχάσει ή να συγχωρέσει όσους τον έχουν βλάψει. Είναι πάντα πρόθυμος να ριψοκινδυνεύσει, να θυσιαστεί και να βοηθήσει εκείνους που αγαπάει. Αγαπάει ένα εύθυμο περιβάλλον, γεμάτο χρώματα και φως, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την φύση, όπως και για τα παιχνίδια και κάθε είδους διασκέδαση. Έχει παρά πολύ καλό γούστο και συχνά ελκύεται από την μαγεία της τέχνης. Στηρίζεται στη έμφυτη αυτοπεποίθηση που τον χαρακτηρίζει, προχωρώντας άφοβα μπροστά. Η κοινωνική του θέση, φτάνει συνήθως σε πολύ υψηλά αξιώματα και αυτό τον καθιστά αξιοζήλευτο.

 

Τα βήματά του είναι αργά και σταθερά, έτσι γνωρίζει το τρόπο με τον όποιο θα βρεθεί στην κορυφή και πετυχαίνει επαγγελματικά. Από νωρίς γίνεται οικονομικά ανεξάρτητος, λόγο των πολύ καλών και έξυπνων ιδεών του, καθώς και από την εργατικότητα. Είναι όμως και σπάταλος, λόγο της γενναιοδωρίας που τον διακρίνει, αλλά και τυχερός από την άλλη, καθώς το καλό του αστέρι που πάντα τον συντροφεύει, τον βοηθά να αποκτήσει ξανά ότι έχασε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Είναι ιδιαίτερα έμπιστος ως φίλος και περικλύεται από ένα περιβάλλον ανθρώπων που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις, οι οποίοι τον βοηθούν σε κάθε του βήμα. Οι αντίπαλοί του πεθαίνουν από την ζήλια για τον κύρος και την προσωπικότητά του.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Στις προσωπικές του σχέσεις είναι παθιάρης, ασταθής και ευέξαπτος. Θέλει και έχει αρκετές σχέσεις στην ζωή του, αλλά όταν αγαπήσει πραγματικά δίνεται με όλη του ψυχή στο ταίρι του και του αφοσιώνεται. Μπορεί να κάνει ασύλληπτα πράγματα για τον σύντρογό του. Είναι πολύ δοτικός και τρυφερός. Επίσης, μέσα από μια σχέση αυξάνεται η δημιουργικότητα του. Αργεί να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησιάς. Είτε αυτό θα γίνει σε πολύ μικρή ηλικία, που συνήθως θα καταλήξει σε μια παταγώδη αποτυχία λόγο των ασυμφωνιών με το άλλο μέλος, είτε θα γίνει σε μεγάλη ηλικία, με κάποιο άνθρωπο που δεν έχει ερωτευτεί πραγματικά. Τα παιδιά αποτελούν βασικό κίνητρο για ένα γάμο, καθώς τα λατρεύει και επιδιώκει να κάνει πολλά.

 

Σύμβολο

Λιοντάρι

Κυρίαρχος Πλανήτης

Ήλιος

Στοιχείο

Φωτιά

Απόφθεγμα

Δημιουργώ

Χαρακτηρισμός

Θετικό, Αρσενικό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Καρδιά, σπονδυλική στήλη, πλάτη

Χρώματα

Αποχρώσεις του χρυσού, ώχρα

Λίθοι

Ρουμπίνι, τοπάζι

Φυτά

Δάφνη, ηλιοτρόπια, χαμομήλι, λεβάντα

Προτερήματα

Δημιουργικός, ενθουσιώδης, διαχυτικός, γενναιόδωρος

Μειονεκτήματα

Δογματικός, μισαλλόδοξος, συγκαταβατικός, πομπώδης

Ταιριάζει με

Σκορπιό, Αιγόκερω, Λέοντα
Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα