Slider

Δίδυμοι - Γενικά Χαρακτηριστικά

ΔίδυμοςΣτοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Ο Δίδυμος αποτελεί το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το τρίτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί το τέλος της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Διδύμων από τις 21 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου. Το γένος του Δίδυμου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής. Εδώ, ο Ερμής βρίσκεται σε κυριαρχία, ο Δίας είναι σε αδυναμία και ο Ποσειδώνας σε έξαρση.

 

Η εξυπνάδα, η ευελιξία, η πειστικότητα, η ανυπομονησία για να μάθει, η λογική σκέψη, η ζωηράδα, ο παλιμπαιδισμός, η αγάπη για αλλαγές, η αγάπη για ταξίδια και η ακατάπαυστη ομιλητικότητά του, αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικα του Διδύμου. Αποτελεί ένα πολυμήχανο άτομα, που όμως ποτέ δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει κάτι που άρχισε, είτε λόγο βαρεμάρας, είτε επειδή κάτι άλλο τράβηξε την προσοχή του. Είναι κοινωνικός, έχει πολλούς φίλους και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ικανότητα της επικοινωνίας που έχει από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τα μάτια του. Είναι αρκετά ευαίσθητος και απορροφά σαν σφουγγάρι ότι τον ενδιαφέρει. Επίσης έχει εκλεπτυσμένο πνεύμα. Προσθέτει συνεχώς νέα πρόσωπα και καταστάσεις στην καθημερινή του ζωή. Είναι πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες και προτάσεις, με απώτερο σκοπό να αλλάζει τα πάντα γύρω του. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικός και αυτό τον κάνει να αποκτάει όσο τον δυνατόν περισσότερες εμπειρίες, καθώς συναναστρέφεται με διαφόρους ανθρώπους, αποκομίζοντας πολλά από αυτούς. Πάντα δείχνει νεώτερος από ότι είναι, αφού τον διακατέχει μια νεανικότητα που αυξάνεται με το πέρασμα των χρονών.

 

Έχει μια συνεχόμενη δίψα για γνώση και για διάβασμα, που δεν θα σταματήσει και δεν θα τελειώσει ποτέ. Μαθαίνει πολύ εύκολα και το νοητικό του επίπεδο χρειάζεται διαρκή επιμόρφωση. Επιδιώκει δηλαδή, να εμπλουτίζει με οποιαδήποτε τρόπο, το πνευματικό του και το μορφωτικό του επίπεδο. Είναι ερευνητικός, καθώς “ξεσκίζει” τις καταστάσεις που τον απασχολούν και πάντα βρίσκει την λύση για τα προβλήματά του, είτε είναι δικά του ίδιου, είτε είναι των γύρω του, με πρωτότυπο και εφευρετικό τρόπο. Νιώθει ιδιαίτερη αγάπη για τα αδέλφια, τους φίλους και την παρέα του. Έχει πολύ στενή σχέσης μαζί τους και εκείνοι πάντα βρίσκονται κοντά του όταν περναει δύσκολες στιγμές.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Στις προσωπικές-σεξουαλικές του σχέσεις, ο Δίδυμος είναι παρά πολύ εκφραστικός, έχει ανάγκη πρώτα απ’ όλα την εγκεφαλική επικοινωνία και ίσως αυτό τον κάνει να μοιάζει ψυχρό. Δεν προχωράει εύκολα, αν δεν μιλάει την ιδία γλωσσά με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Δεν είναι εύκολα πιστός, δημιουργεί συχνά δίπλες καταστάσεις και ικανοποιείται πολύ δύσκολα από μια σχέση. Νιώθει αγάπη όμως για τα παιδιά, όπως και όλους τους νέους ανθρώπους. Θέλει να δημιουργήσει οικογένεια, μόνο και μόνο για την αγάπη που τρέφει για τα παιδιά. Δεν στερείτε όμως εύκολα την ελευθερία του. Επίσης η ανία μπορεί να τον σκοτώσει.

 

Σύμβολο

Οι δίδυμοι

Κυρίαρχος Πλανήτης

Ερμής

Στοιχείο

Αέρας

Απόφθεγμα

Επικοινωνώ

Χαρακτηρισμός

Θετικό, Αρσενικό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Χέρια, ώμοι, νευρικό σύστημα, αναπνευστικό σύστημα

Χρώματα

Κίτρινο, ανοιχτό πράσινο

Λίθοι

Σιρών (είδος χαλαζία), τουρμαλίνη, κεχριμπάρι

Φυτά

Λεβάντα, κρίνοι, μυρτιά, φτέρη

Προτερήματα

Προσαρμοστικός, πνευματώδης, επικοινωνιακός, δραστήριος

Μειονεκτήματα

Νευρικός, επιφανειακός, ασυνεπής, αδιάκριτος

Ταιριάζει με

Παρθένο, Ζυγό, Τοξότη
Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα