Slider

Αιγόκερως - Γενικά Χαρακτηριστικά

ΑιγόκερωςΣτοιχειά και χαρακτηριστικά του

 

Ο Αιγόκερως είναι το 10ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξή του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Αιγόκερω από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου. Το γένος του είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι η Γη. Κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος. Εδώ, ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση, η Σελήνη σε αδυναμία και ο Δίας σε πτώση.

 

Η σοβαρότητα, η οργανωτικότητα, η θέλησή του για εργασια, η σταθερότητα, η υπευθυνότητα, η επιλογή υψηλών στόχων, η φιλοδοξία, η αυστηρότητα και ο ρεαλισμός αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου. Ο Αιγόκερως θέτει τον εαυτό του σε περιορισμό και κάθε του κίνηση είναι υπό έλεγχο. Συχνά βαραίνει, με την διάθεση και την σκέψη του, την ατμόσφαιρα και παίρνει τα πράγματα και την ζωή πολύ στα σοβαρά. Επιζειτά να έχει μια καλή θέση στην κοινωνία, αποκτώντας δύναμη και εξουσία, ενώ είναι και συντηρητικός, εχέμυθος και πολύ περήφανος. Έχει την ανάγκη να κλείνεται στον εαυτό του για περισυλλογή.

 

Προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους του, χάρη στο οικονομικό πνεύμα και στην τάξη που τον διακρίνει, καθώς και στην πρακτική του φύση. Ακολουθεί πάντα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθώντας να μην παρεκκλίνει από αυτό. Ενοχλείται ιδιαίτερα από τα αρνητικά σχόλια των άλλων σε βάρος του, πράγμα που αποτελεί απόρροια της βαθιάς του επιθυμίας να τον σέβονται.  Μπορεί να σταρηθεί πολλά πράγματα και να κάνει πολλές θυσίες, μόνο και μόνο ξερώντας, πώς αν ξεπεράσει τις δοκιμασίες αυτές, τότε θα απολαύσει τους καρπούς των προσπαθειών του. Έτσι αρκετά σύντομα, η κατάσταση αλλάζει, με τον Αιγόκερω να κερδίζει την υψηλή θέση στην κοινωνία που επιθυμεί.

 

Δεν θέλει με τίποτα και ποτέ να κάνει λάθος βήματα. Είναι εξαιρετικά προσεκτικός και αργεί να πάρει κάποιες αποφάσεις, λόγο της βαθιάς του περίσκεψης. Μαθαίνει παρά πολύ εύκολα, εισχωρώντας στην βαθύτερη έννοια των πραγμάτων και έχει καλή και υψηλή νοημοσύνη και αντίληψη. Η υλική ανεξαρτησία που συχνά αποκτάει, οφείλεται στην οξύτατη αντίληψή του, την εφευρετικότητα και την επίμονη ατομική εργασία του. Φόρτε του αποτελούν οι εργασίες ρουτίνας.

 

Διαπροσωπικές Σχέσεις

 

Στις προσωπικές του σχέσεις είναι σταθερός, προσεκτικός και ιδιαίτερα παραδοσιακός. Τις πιο πολλές φορές ελκύει και ελκύετε από τα πιο περίεργα και ακραία άτομα, μόνο και μόνο για να τους προσφέρει την σταθερότητα που έχουν ανάγκη. Δεν αφήνει ποτέ όμως ελεύθερο τον εαυτό του να απολαύσει τον ερώτα και την αγάπη. Κατηγορείται από τα δικά του άτομα πως είναι ψυχρός, εκείνα όμως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκ φύσεως ο Αιγόκερως είναι συγκρατημένος. Πριν αναλάβει μια ευθυνή θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι κάνει την σωστή επιλογή. Παρόλα αυτά δοκιμάζει αρκετές απογοητεύσεις. Είτε λόγο της συμπεριφοράς των άλλων, είτε λόγο των υπερβολικών και υψηλών στάνταρ που ο ίδιος έθεσε. Ώρες ώρες γίνεται μίζερος και μικροπρεπής από την αίσθηση της οικονομίας που τον διακατέχει, προκαλώντας συχνά καυγάδες με τα άτομα του περιβάλλοντός του. Η ενασχόληση του με την μουσική τον κάνει να χαλαρώνει και να ηρεμεί.

 

Σύμβολο

Κατσίκι

Κυρίαρχος Πλανήτης

Κρόνος

Στοιχείο

Γη

Απόφθεγμα

Εξουσιάζω

Χαρακτηρισμός

Αρνητικό, Θηλυκό

Ευαίσθητο Σημείο Σώματος

Δόντια, κόκκαλα, γόνατα

Χρώματα

Πορτοκαλί, όλες οι αποχρώσεις του καφέ

Λίθοι

Διαμάντι, αμέθυστος, λευκό ζεφείρι

Φυτά

Πεύκο, φτελιά, πανσές, αμάρυνθος

Προτερήματα

Πρακτικός, θετικός, φιλόδοξος, υπομονετικός

Μειονεκτήματα

Μοιρολάτρης, τσιγκούνης, συντηρητικός, επιφυλακτικός

Ταιριάζει με

Ταύρο, Σκορπιό, Λέοντα
Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα