Slider

Ωροσκόπος Ταύρος

ΤαύροςΓεννηθήκατε με τον Ταύρο να καταλαμβάνει την θέση του ανατολικού σας ορίζοντα. Αυτό που είστε ζωδιακά, το Εγώ σας, και αυτό που ασυνείδητα το υποβαστάζει, και συμβολίζεται από την Σελήνη σας, διαθλάται μέσα από το ζώδιο αυτό της Γης. Η επίδραση του ταύρου στην παγκόσμια ιστορία είναι γνωστή: ζώο-σύμβολο της ευημερίας (δείτε τον μινωικό πολιτισμό), μόνιμη αναζήτηση των Θεών κάθε που γίνονταν θυσία, στόχος προς κατάκτηση τη νεώτερη εποχή (δες ταυρομαχίες).

 

Κυβερνήτης του ζωδίου είναι η Αφροδίτη. Η όμορφη κόρη του Δία, που ήρθε στην ζωή μέσα από τον αφρό της θάλασσας όταν τα γεννητικά όργανά του έπεσαν εκεί (σκεφτείτε εν παρόδω την σημασία που αποδίδεται στα αμελέτητα του Ταύρου ως έδεσμα), θα πρέπει να στοιχειώνει τον νου μας με τη μορφή που της έδωσε ο Μποτιτσέλι. Είναι αισθησιακή χωρίς να προκαλεί, απλά με την επίδειξη του εαυτού της. Ταυτόχρονα είναι αρκούντως τροφαντή: ζει για την τρυφηλότητα και μετατρέπει τις συνέπειες αυτής της τρυφηλότητας σε εκ νέου κίνητρα απόλαυσης.

 

Βέβαια, κάτι από όλα αυτά θα σας είναι οικείο. Σας φαντάζομαι ως έναν από τους συνδαιτημόνες στο Συμπόσιο του Πλάτωνα. Σας βλέπω να απολαμβάνετε την ποικιλία του αφθόνως ρέοντος κρασιού, την εξεζητημένη γεύση των εδεσμάτων που τα συνοδεύουν, τις πνευματώδεις απόψεις που εκφέρονται κάπου στο μεταίχμιο μεταξύ σοβαρότητας και διάθεσης εντυπωσιασμού. Το βλέμμα σας είναι μπλαζέ ακόμα και όταν συμφωνείτε, σας αρέσει οι άμυνές σας να πέφτουν μετά από σκληρή προσπάθεια, να μην χαρίζονται.

 

Βέβαια, μερικές φορές εκτρέπεστε στα άκρα: αρνείστε πεισματικά να αποδεχθείτε ότι σφάλλατε, ότι μπορεί, βρε αδερφέ, να κάνετε κάπου λάθος. Η ξεροκεφαλιά σας είναι διαβόητη σε όλον τον ζωδιακό κύκλο. Και γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν αισθάνεστε ασφαλής. Η έλλειψη ασφάλειας μπορεί να σας σκοτώσει. Θέλετε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζετε ότι πίσω σας υπάρχει ένα στέρεο στήριγμα, μια «μπάνκα» που μπορεί να καλύψει τις εφήμερες «χασούρες». Αυτή η ανάγκη σας οδηγεί στην μεθοδικότητα: θέλετε τα πάντα τακτοποιημένα, στοιχισμένα, σαφώς ιεραρχημένα.

 

Στον έρωτα αποζητάτε τον αισθησιασμό. Ο άλλος θα πρέπει να κερδίσει όλες τις αισθήσεις σας. Δεν σας ενδιαφέρει η ένταση αλλά η διάρκεια της απόλαυσης. Θέλετε ένα φλερτ που θα σας κολακεύει, με τρόπο ολοκληρωτικό. Ταυτόχρονα, όμως, είστε και φετιχιστές της λεπτομέρειας. Αν κάτι σας «ξενερώσει», δύσκολα θα ανταποκριθείτε. Και όταν το αντικείμενο του πόθου σας υποκύψει, σύντομα θα γνωρίσει και την κακή σας πλευρά. Την κτητικότητα και την ζήλια σας. Αν τα πράγματα γίνουν άσχημα, θα δείξετε φαινομενικά ανωτερότητα. Δύσκολα όμως θα ξεχάσετε αυτό που σας πλήγωσε και με την κατάλληλη ευκαιρία θα ανταποδώσετε.

 

Φυσικά, η παραπάνω περιγραφή επηρεάζεται καθοριστικά από την θέση της Αφροδίτης στον προσωπικό σας αστρολογικό χάρτη. Έτσι, μόνον αν αυτή βρίσκεται στον Ταύρο, η εικόνα μένει αναλοίωτη. Με την Αφροδίτη στον Κριό, η ένταση αποκτά καθοριστική σημασία για την καθημερινότητά σας, και κυρίως στον ερωτικό τομέα. Με την Αφροδίτη στους Διδύμους, η ανάγκη σας για απολαύσεις πνευματοποιείται, καθιστώντας σας ιδανικούς συμμετέχοντες σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, η ανάγκη σας για σταθερότητα συγκεκριμενοποιείται σε ζητήματα που άπτονται κυρίως του χώρου της οικογένειας ή/και της πατρίδας. Αντίθετα, με την θεά του έρωτα στον Λέοντα, ο ναρκισσισμός διαμεσολαβεί απροκάλυπτα τα πάντα. Θέλετε οι πάντες να πέφτουν στα πόδια σας και να σας ευχαριστούν.

 

Με την Αφροδίτη στην Παρθένο, έρχεται στην επιφάνεια η όλη μεθοδικότητα του Ταύρου, σμιλευμένη πια σε καθαρή λεπτολογία. Ό, τι πρέπει για τον χώρο της εργασίας, πλην στοιχείο κουραστικό για τους γύρω σας. Από την άλλη, όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, η Αφροδίτη υπονθορίζει την ταυρική διπλωματία αφαιρώντας της όμως τον κυνισμό. Στον αντίποδα βρίσκεστε εσείς με την Αφροδίτη στον Σκορπιό: η ζήλια του Ταύρου πολλαπλασιάζεται, καθιστώντας την σεξουαλική σχέση, πολλές φορές, ολέθρια.

 

Ταύρος και τοξότης βρίσκονται στους αντίποδες, οπότε η θέση της Αφροδίτης εκεί ενισχύει απλώς την τεμπελιά σας, μετριάζοντας κατά πολύ την σταθερότητά σας. Αντίθετα, ο συνδυασμός σταθερότητας και καλβινιστικής προσήλωσης δημιουργούν έναν γνήσιο εργασιομανή, όταν η Αφροδίτη βρεθεί στον Αιγόκερω.

 

Στην περίπτωση όπου η Αφροδίτη βρίσκεται στον Υδροχόο, η συνύπαρξη σταθερότητας και επαναστατικότητας σάς δείχνουν, τουλάχιστον, κυκλοθυμικούς, εικόνα που συχνά συναντάται και σ’αυτούς που έχουν την Αφροδίτη στο ρομαντικό ζώδιο των Ιχθύων.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα