Slider

Ωροσκόπος Παρθένος

ΠαρθένοςΤην στιγμή της γέννησής σας, στον ανατολικό ορίζοντα του αστρολογικού σας χάρτη βρισκόταν το ζώδιο της Παρθένου. Έτσι, αυτό είναι ο ωροσκόπος σας. Σύμβολο του ζωδίου, φυσικά και αυτονόητα, είναι η Παρθένος, μία γυναίκα αγνή και αμόλυντη. Το στοιχείο που αποτελεί το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η απόσταση. Σκεφτείτε προς τούτο την Παρθένο Μαρία: εξ αποστάσεως συλλαμβάνει και τίκτει, μετά την επίσκεψη του (άφυλου) αρχαγγέλου Γαβριήλ, εξ αποστάσεως δρα και σ’ όλη την υπόλοιπη Καινή Διαθήκη. Η απόσταση δεν δηλώνει απέχθεια για τον κόσμο αλλά ίσα ίσα εκφράζει την αγάπη για αυτόν στο ύψιστο σημείο της ιδεαλιστικότητας της: την μη παρεμβολή. Σαν την «Ωραία Ψυχή» του Χέγκελ, η Παρθένος αποτραβιέται για να μη γνωρίσει την ρυπαρή πλευρά της δημιουργίας, για να μη λερώσει τα χέρια της.

 

Κυβερνήτης του μεταβλητού αυτού ζωδίου είναι ο θεός της ευμεταβλητότητας, ο Ερμής. Θεός ερμαφρόδιτος, άρα ουσιαστικά άφυλος, αφού το σεξουαλικό φύλο προϋποθέτει την διαφορά και την έλλειψη, βρίσκεται όσο εγκύτερα μπορεί τόσο στο θυληκό (Σελήνη, κυβερνήτρια του Καρκίνου), όταν είναι κυβερνήτης των Διδύμων, όσο και στο αρσενικό (Ήλιος, κυβερνήτης του Λέοντα), εδώ.

 

Εσείς λοιπόν που ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στην Παρθένο είστε η προσωποποίηση της τελειομανίας. Οτιδήποτε διαφεύγει της αντίληψής σας για το τέλειο, που έλκει την καταγωγή της από μια κλασικιστικού τύπου ιδέα αρμονίας, εισπράττει την απαξία σας. Συχνά, είστε διατεθειμένοι να παρατήσεται κάτι στην μέση ή να το εγκαταλείψετε τελείως παρά να δεχθείτε να το υλοποιήσετε έτσι ώστε να βρεθεί σε στάνταρ κάτω του απολύτου.

 

Το σπίτι σας θυμίζει χειρουργείο, ή έστω, κουζίνα πολυτελούς εστιατορίου. Η υποχονδρία σας είναι τέτοια που θέλετε τα πάντα αποστειρωμένα. Ο αγαπημένος σας ήρωας επ’ αυτού είναι ο ντετέκτιβ Μονκ, του οποίου άπαντα τα DVD είμαι σίγουρος ότι διαθέτε. Είστε, μάλιστα, ικανοί να έχετε αρχειοθετήσει τα βιβλία σας με το σύστημα ταξινόμησης των βιβλιοθηκών.

 

Στην ερωτική σας ζωή είστε ντροπαλοί. Όσο και να σας αρέσει κάποιος ουδέποτε θα διανοηθείτε να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα. Σε μία σχέση αυτό που αναζητάτε είναι πρωτίστως η αγάπη. Είστε έτοιμοι να την αισθανθείτε και να την προσφέρετε απλόχερα και το ίδιο απαιτείτε από τον σύντροφό σας. Το πάθος και το σεξ σε καμία περίπτωση δεν αξιολογούνται από εσάς ως κύρια στοιχεία μίας σχέσης.

 

Βέβαια, τα χαρακτηρολογικά γνωρίσματα του ωροσκόπου Παρθένου, που έχουμε ήδη περιγράψει και που δομούν τον τρόπο με τον οποίο διαμεσολαβείται η παρουσίαση του Εγώ σας (που δηλώνεται με το ζώδιο) και η έκφραση του ασυνείδητού σας (που δηλώνεται με την θέση της Σελήνης), εξαρτώνται από την θέση που καταλαμβάνει ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, ο Ερμής, στον οικείο αστρολογικό χάρτη. Μόνον όταν αυτός βρίσκεται στην φυσική του θέση, στην Παρθένο, αυτά παραμένουν αναλλοίωτα.

 

Έτσι, με τον Ερμή στον Κριό, η έμφαση δίδεται στην οξύνοια. Το μυαλό σας δουλεύει εντατικά και συχνά βαριέστε εύκολα σε συναναστροφές με λιγότερο έξυπνους ανθρώπους. Με τον Ερμή στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, η έμφαση μετατοπίζεται στην διαδικαστικότητα. Είστε άτομα συνήθως νευρωτικά, και οι εναλλαγές σας βγάζουν από τα νερά σας.

 

Όταν ο Ερμής βρεθεί στο επίσης προσφιλές γι’ αυτόν ζώδιο των Διδύμων, εντείνεται δραστικά η επικοινωνιακή σας δεινότητα. Ταυτόχρονα, έχετε την διαισθητική ικανότητα να αντιλαμβάνεστε γρήγορα όχι μόνον ότι δηλώνεται αλλά και ότι υπονοείται. Με τον Ερμή στον Καρκίνο η έμφαση μετατοπίζεται στον χώρο της οικογένειας, για την ασφάλεια της οποίας αισθάνεστε πολύ συχνά άγχος.

 

Ο Ερμής στον Λέοντα δημιουργεί άτομα ενθουσιώδη ενώ όταν βρίσκεται στον Ζυγό η επικοινωνία χρσιμοποιείται για να διασφαλίσει τις λεπτές ισορροπίες κατά τρόπο διπλωματικό. Με τον Ερμή στον όχι και τόσο κομψό Σκορπιό η εξυπνάδα σας τείνει να εκφράζεται σαρκαστικά προς τους γύρω σας.

 

Με τον Ερμή στον Τοξότη, θέτετε υψηλά στάνταρς για τον εαυτό σας, ενώ όταν αυτός βρεθεί στον Αιγόκερω η έμφαση μετατοπίζεται στην επίτευξη των, επαγγελματικών κυρίως, στόχων. Με τον Ερμή στο ανατρεπτικό ζώδιο του Υδροχόου η οξύνοιά σας οδηγεί στην καινοτομία, ενώ τέλος, στο εαυαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων, η επικοινωνία αποτελεί το όπλο για να έρθετε πραγματικά κοντά στους άλλους.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα