Slider

Ωροσκόπος Ζυγός

ΖυγόςΈχετε γεννηθεί με το ζώδιο του Ζυγού να καταλαμβάνει την θέση του ανατολικού ορίζοντα στον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη. Ο Ζυγός, έβδομο κατά σειρά ζώδιο του κύκλου, έχει ως σύμβολο, φυσικά, την ζυγαριά. Η ζυγαριά δηλώνει την τάση εξισορρόπησης δύο ποσοτήτων μέσω μίας διαδικασίας σύγκρισης. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί και ένα από τα σύμβολα της Θέμιδος, της θεάς της δικαιοσύνης. Διότι η επιχειρούμενη σύγκριση θέλει και οφείλει να είναι αντικειμενική, να μην αφαιρεί από την ουσία των συγκρινόμενων αλλά, αντιθέτως, να την αναδεικνύει.

 

Κυβερνήτης του ζωδίου είναι, όπως και στον Ταύρο, η Αφροδίτη. Η κόρη του Δία, πέραν της ομορφιάς, διαθέτει κυρίως γοητεία. Επιβάλει την ομορφιά ως σκληρό δεδομένο, δεν ικετεύει αλλά προκαλεί αυτομάτως το κοπλιμέντο. Ταυτόχρονα αποτελεί την προσωποποίηση της γονιμότητας. Διαθέτει την ικανότητα να ωθεί τα πράγματα να ανθίσουν, να απελευθερώσουν όλες τις κρυμμένες τους δυνατότητες, δημιουργώντας εικόνες αρμονικής τελείωσης.

 

Αυτό που σας χαρακτηρίζει στην καθημερινότητά σας είναι το «μεγάλο ναι». Δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να δυσαρεστήσετε κανέναν αρνούμενος μία πρόσκληση, ένα αίτημά του. Ακόμη και αν έχετε περάσει μία πολύ δύσκολη και κοπιαστική μέρα, δεν θα διστάσετε να αφήσετε την ησυχία του καναπέ σας και να τρέξετε να βρείτε τους φίλους σας. Εκεί θα καταφέρετε να γίνετε το επίκεντρο της προσοχής με την ικανότητά σας να συμβιβάζετε τα ασυμβίβαστα. Είστε κάτι τι σαν μία «κοινωνική πεταλούδα» που στο πέρασμά της γονιμοποιεί παρέες.

 

Βέβαιως, το κάθε τι έχει και τις παράπλευρες απώλειές του. Οι αντιδράσεις σας συχνά προκαλούν αμηχανία με την υπερβολικότητά τους. Θυμίζετε στους γύρω σας ηθοποιό που υπερπαίζει τον ρόλο του. Ταυτόχρονα, φέρνετε αταξία στον περιβάλλοντα χώρο, έτσι όπως κινείστε σαν σίφουνας. Αλλά το σημαντικότερο, η έγνοια σας για την διατήρηση των ισορροπιών σάς καθιστά πολλές φορές άβουλο, άτολμο και παθητικό. Όπως και να το κάνουμε, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι «δεν φτιάχνεις ομελέτα, χωρίς να σπάσεις αβγά».

 

Η ερωτική σας ζωή σάς απασχολεί πολύ. Είστε άνθρωπος των σχέσεων, καθώς χρειάζεστε πάντα ανθρώπινη παρουσία κοντά σας. Η μοναξιά σας παραλύει, σας σκοτώνει. Μέσα σε μία σχέση είστε πολύ ευαίσθητοι και περιποιητικοί. Είστε πάντα πρόθυμοι να δείξετε την αγάπη σας με κάθε τρόπο. Το ταίρι σας όμως συχνά δυσφορεί με την ίδια προθυμία που δείχνετε απέναντι σε κάθε φίλο σας. Και πράγματι, οι στιγμές απομόνωσης ενός Ζυγού είναι ελάχιστες.

Βέβαια, τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπου, ο οποίος δηλώνει τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται στην καθημερινότητα το Εγώ (που συμβολίζεται με το ζώδιο) και το ασυνείδητο (που συμβολίζεται με τη Σελήνη), εξαρτώνται και από την θέση που κατέχει ο κυβερνήτης, εν προκειμένω η Αφροδίτη, στον προσωπικό χάρτη. Έτσι, αν αυτή δεν βρίσκεται στο οικείο ζώδιο, προκαλούνται αλλοιώσεις στην ανωτέρω περιγραφή.

 

Έτσι η Αφροδίτη στον Κριό δηλώνει έναν Ζυγό, που παρά τα φαινόμενα, όταν χρειαστεί θα καταφύγει στην ευθεία κατά πρόσωπο αντιπαράθεση. Με την Αφροδίτη στον Ταύρο ενισχύεται μεν η αγάπη της αρμονίας αλλά παρατηρείται και μια εντονότερη τάση προς την χρήση των απολαύσεων και την τεμπελιά. Με την Αφροδίτη δε, να βρίσκεται στους Διδύμους, ενισχύονται υπερβολικά οι επικοινωνιακές ικανότητες.

 

Με την Αφροδίτη στο τρυφερό ζώδιο του Καρκίνου, η οικογένεια αποκτά την προτεραιότητα στις κινήσεις σας, ενώ όταν βρεθεί στο υπερφίαλο ζώδιο του Λέοντα σας κάνει περισσότερο πομπώδεις. Στο άλλο άκρο, με την Σελήνη στην ταπεινή Παρθένο, είναι πιθανό να αναλαμβάνετε πολλούς υποστηρικτικούς ρόλους.

 

Με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, ο Ζυγός προικίζετε με ένα λανθάνον πάθος, το οποίο μόλις εκφραστεί δεν διστάζει να φτάσει μέχρι τα άκρα. Από την άλλη, με την Αφροδίτη στον Τοξότη, εντείνεται η ανάγκη για ταξίδια και γενικότερα για συχνές αλλαγές περιβάλοντος. Στο αντικειμενικό ζώδιο του Αιγόκερου, η Αφροδίτη, σας κάνει περισσότερο οργανωτικούς σε επίπεδο συλλογικών προσπαθειών.

 

Όταν δε, βρεθεί στον επαναστάτη Υδροχόο δίνει τύπους ανθρώπου έτοιμους να συστρατευθούν σε εγχειρήματα κοινωνικής αναμόρφωσης. Στους ευαίσθητους Ιχθύες, τέλος, είναι η συναισθηματικότητα που ενισχύεται, πολλές φορές σε βαθμό που οδηγεί σε υπερβολική υποχωρητικότητα.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα