Slider

Ωροσκόπος Τοξότης

ΤοξότηςΓεννηθήκατε με τον αστερισμό του Τοξότη να καταλαμβάνει την θέση του ανατολικού ορίζοντα στον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη. Ο τοξότης, ως σύμβολο, δηλώνει αποφασιστικότητα. Την στιγμή της μάχης, μες στους αλαλαγμούς, αυτός οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να στοχεύσει ορθά. Η τεχνική κατάρτιση όμως οδηγεί συχνά σε υπερεκτίμηση των ικανοτήτων και σε επικίνδυνα διαβήματα (δείτε π.χ. τον Γουλιέλμο Τέλλο). Πολλές, δε, φορές είναι η θέση του στόχου που οδηγεί στην ύβρη (δείτε τον Ωρίωνα και την τύχη του).

 

Κυβερνήτης πλανήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Ο πατέρας και αρχηγός των Θεών, από τον θρόνο του στον Όλυμπο, παρουσιάζει πολλαπλότητα χαρακτηριστικών. Στους χάρτες συμβολίζει την δυνατότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος να εξελιχθεί, ενώ η είσοδός του σε κάποιο ζώδιο γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς θεωρείται ότι φέρνει έντονη εύνοια και πολλά «δώρα». Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα αρνητικά γνωρίσματά του: την ανυπομονησία του να πραγματώσει τις επιθυμίες του, χωρίς να πολυνοιάζεται για τις συνέπειες αυτής της πραγμάτωσης.

 

Εσείς, που έχετε ωροσκόπο στον Τοξότη, επηρεάζεστε από αυτόν κατά την παρουσίαση του Εγώ σας (όπως παρουσιάζεται από το ζώδιο) και την έκφραση του ασυνειδήτου σας (που επηρεάζεται από την θέση της Σελήνης). Έτσι, είστε ένας αμετανόητος ιδεαλιστής, που του λείπει όμως σχεδόν εντελώς ο θεωρητικός αναστοχασμός επί των ιδεών του. Οι ιδέες σας διαμορφώνονται μέσα από την εμπειρία. Την δική σας όμως εμπειρία, την οποία ανάγετε σε καθολική, εμμένοντας έτσι ισχυρογνωμικά σ’ αυτά, ακόμη και όταν τα αντικειμενικά στοιχεία σας διαψεύδουν.

 

Ταυτόχρονα είστε άνθρωποι της υπερβολής. Ο παραμικρός φόβος θα γιγαντωθεί στο μυαλό σας σε φοβερό τέρας. Η διαφωνία κάποιου τρίτου θα μεθερμηνευτεί αυτόματα σε έκφραση αντιπάθειας προς το πρόσωπό σας. Ναι, η ψυχραιμία δεν σας χαρακτηρίζει. Από την άλλη όμως, εκεί που θα αισθανθείτε οικεία θα προσφέρετε όλο σας το είναι. Η έκφραση της γενναιοδωρίας σας είναι παροιμιώδης. Δεν φείδεσθε δώρων και κανακεμάτων προς τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

Την ίδια εικόνα παρουσιάζετε και στην ερωτική σας ζωή. Όταν ερωτευθείτε κάποιον πέφτετε με τα μούτρα σ’ αυτόν και κάνετε το παν για να τον κατακτήσετε. Μιας και η σχέση σας με τον πλούτο είναι καλή, χρησιμοποιείτε αφειδώς τα υλικά αγαθά για να τον εντυπωσιάσετε. Οι μεγάλες χειρονομίες αποτελούν ισχυρό βέλος στην φαρέτρα σας. Αν όμως μέσα στην σχέση σας μπουν υποψίες απάτης, φτάνετε στα άκρα. Ζηλεύετε έντονα, σχεδόν παθολογικά. Συχνά είστε ικανοί να τα τινάξετε όλα στον αέρα, μόνο και μόνο γιατί δεν είστε διατεθειμένοι να παραδεχθείτε το ανυπόστατο των υποψιών σας.

 

Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την θέση που κατέχει ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη, στον αστρολογικό σας χάρτη. Έτσι, όταν αυτός δεν βρίσκεται στον Τοξότη, που είναι η οικεία θέση του, παρατηρούνται τροποποιήσεις και αλλοιώσεις των χαρακτηριστικών.

 

Όταν ο Δίας βρίσκεται στον Κριό οι επιδιώξεις σας χαρακτηρίζονται από υπερβολικότητα, τέτοια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πραγμάτωσή τους. Με τον Δία στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, ενισχύεται η ελλιπής στον Τοξότη πρακτικότητα, στοιχείο που ευνοεί την πραγμάτωση των στόχων. Όταν τώρα, ο Δίας βρίσκεται στους Διδύμους, οι ιδέες σας προικίζονται με μεταδοτικότητα και επικοινωνιακότητα.

 

Στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου ο Δίας σας προικίζει με μια ενισχυμένη έγνοια για τις οικογενειακές υποθέσεις. Στο περήφανο, αντίθετο, ζώδιο του Λέοντα, σας κάνει λίγο παραπάνω υπερβολικούς και εκφραστικούς από όσο πιθανόν χρειάζεται. Την τάση για διαρκή εκπαιδευτική πρόοδο και εξέλιξη, ευνοεί η παρουσία του Δία στην Παρθένο, ενώ όταν αυτός βρεθεί στον ισορροπιστή Ζυγό, εμφανίζεται υψηλή κατανόηση, γεγονός που σας καθιστά ιδανικούς φίλους.

 

Η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Σκορπιού, εντείνει τις ικανότητές σας για διεξοδική διερεύνηση σκοτεινών, ακόμη, θεμάτων, στοιχείο αρκετά ευνοϊκό για εσάς που παράγετε επιστημονικό έργο. Με τον Δία στον Αιγόκερω εξισορροπείται η ατέρμονη ιδεαλιστικότητά σας με τις απτές ανάγκες του επαγγελματικού στίβου. Άτομα με υψηλή κοινωνική συνείδηση προκύπτουν από τον Δία στον Υδροχόο, ενώ ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία χαρακτηρίζουν άτομα που έχουν τον Δία στους Ιχθύες.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα