Slider

Ωροσκόπος Σκορπίος

ΣκορπιόςΓεννηθήκατε με τον αστερισμό του Σκορπιού να καταλαμβάνει την θέση του ανατολικού ορίζοντα στον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη. Αυτός, λοιπόν, είναι ο ωροσκόπος σας. Το σύμβολο είναι και σε αυτήν την περίπτωση ενδεικτικό του ποιού. Ως παρουσία ο σκορπιός προκαλεί τον φόβο. Η ουρά του, με το δηλητηριώδες κεντρί της, είναι έτοιμη να χτυπήσει. Φωλιάζοντας σε απόμερα σημεία, είναι ύπαρξη μοναχική που δύσκολα αλλάζει χαρακτήρα (θυμηθείτε τον περίφημο μύθο του σκορπιού με τον βάτραχο). Και όταν απειληθεί δεν θα διστάσει καθόλου να στρέψει το κεντρί ενάντια στον ίδιο τον εαυτό του.

 

Ο Σκορπιός έχει δύο κυβερνήτες, τον Άρη και τον Πλούτωνα. Ο εριστικός Άρης βρίσκει εδώ το δεύτερο καταφύγιο του στον ζωδιακό κύκλο, σε δυσαρμονικό τετράγωνο με τα ζώδια των Φώτων (Καρκίνο και Λέοντα). Ο Πλούτωνας, στο μοναδικό του καταφύγιο, κουβαλά μαζί την ερεβώδη φύση του, που είναι ταυτόχρονα αποτρόπαιη και εκμαυλιστική. Πέρα από άρχοντας του σκότους, του ανήκει και ο πλούτος (εξού και το όνομά του) του υπεδάφους. Καταστροφή και δημιουργία, αρχή και τέλος, δεικνύουν και εδώ τη διαλεκτική τους σχέση.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με εσάς. Είστε άνθρωποι που προκαλείτε ισχυρά κύματα γοητείας, αν και όχι πάντα συνοδευμένα με συμπάθεια. Οι αποτόμοι, εξάλλου, τρόποι σας δεν βοηθούν. Σας φαντάζομαι να απαντάτε στο «Χαίρω πολύ!» μιας νέας γνωριμίας με ένα «Εγώ πάλι όχι!». Η εν γένει συμπεριφορά σας έχει κάτι το «ψαρωτικό». Κραδαίνετε το κεντρί σας και το επισείετε επί δικαίων και αδίκων, δημιουργώντας το κατάφυγιο για εσάς και τα κρυμμένα μυστικά σας.

 

Στις επιδιώξεις σας είστε αδίστακτοι. Όταν ο στόχος τεθεί θα πρέπει και να επιτευθεί. Η φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» είναι γραμμένη για εσάς. Βέβαια, θα πρέπει να κατανοήσετε πως μερικές φορές η διπλωματία είναι πιο σίγουρος δρόμος επιτυχίας από την ανοιχτή διαμάχη.

 

Στον έρωτα, η φλόγα του Άρη και ο μυστηριακός, απόκοσμος ερωτισμός του Πλούτωνα, σας χαρίζουν την διαβόητη θέρμη και το ασίγαστο πάθος που σας χαρακτηρίζει. Το ταίρι σας όμως θα αισθανθεί συχνά την απόσταση που τοποθετείτε ανάμεσα σ’ αυτό το πάθος και την επίδειξη συντροφικότητας και τρυφερότητας. Ένα κομμάτι του εαυτού σας αντιστέκεται σθεναρά στην ένωση με τον άλλο. Μόλις τα πράγματα γίνουν πιεστικά, θα προτιμήσετε να φύγετε, έστω και αν πληγωθείτε.

 

Τα χαρακτηριστικά αυτά φυσικά ισχύουν στην ιδεατή τους μορφή μόνο εάν ο Πλούτωνας βρίσκεται στην οικεία του θέση. Αν η θέση του Κυβερνήτη δεν συμπίπτει με την θέση του ωροσκόπου, τότε παρατηρούνται αλλοιώσεις στην έκφραση αυτού που ο ωροσκόπος εκφράζει, της παρουσίασης δηλαδή του ζωδιακού Εγώ και της ασυνείδητης Σελήνης.

 

Έτσι, με τον Πλούτωνα στον Κριό, πολλαπλασιάζονται οι αρχηγικές τάσεις του Σκορπιού, σε σημείο που δεν διστάζετε να γίνεται αδίστακτοι για να φτάσετε στην κορυφή. Με τον Πλούτωνα στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, η αισθησιακότητα έχει τον πρώτο λόγο. Ταυτόχρονα όμως παρατηρείται και έντονη γονιμότητα σε όλες τις πλευρές της ζωής σας. Με τον Πλούτωνα δε στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων η επίτευξη των στόχων σας περνάει μέσα από τη δύναμη των λέξεων.

 

Με τον Πλούτωνα στον τρυφερό Καρκίνο, η σκληρότητα και η απόκοσμη διάθεση του Σκορπιού μετριάζονται προς όφελος της οικογένειας, ενώ με τον Πλούτωνα στον ναρκισσιστή Λέοντα τον πρώτο λόγο λαμβάνει η ισχυρότατη δύναμη της θέλησής σας. Στην σεμνή Παρθένο, ο Πλούτωνας παράγει Σκορπιούς με έντονη επιστημονική κλίση, ενώ στους ισορροπιστές Ζυγούς Σκορπιούς που δρουν ομαδικά. Η παγίδα όμως εδώ έγκειται στο ότι μια τέτοια ομαδικότητα μπορεί να πνίξει την αυτονομία του Σκορπιού, κάνοντάς τον μνησίκακο.

 

Με τον Πλούτωνα στον ιδεαλιστικό Τοξότη, έχουμε άτομα ανοικτά σε περιπέτειες και «επικίνδυνες αποστολές», ενώ στον προσγειωμένο Αιγόκερω δίνουν τύπους ανθρώπων βαθιά εργατικών και φιλόδοξων. Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στο επαναστατικό ζώδιο του Υδροχόου, οι αρχηγικές τάσεις του Σκορπιού στρέφονται προς την αναμόρφωση του υπάρχοντος. Με τον Πλούτωνα, τέλος, στο ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων, ο Σκορπιός ταλανίζεται από έντονα συναισθηματικά βιώματα, με εντεινόμενη έτσι την τάση του να αποτραβιέται στον εαυτό του.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα