Slider

Ωροσκόπος Λέων

ΛέωνΟ Ωροσκόπος είναι εκείνο το ζώδιο που κατά την στιγμή της γέννησής σας καταλαμβάνει στον αστρολογικό σας χάρτη την θέση του ανατολικού ορίζοντα. Άρα για εσάς αυτός είναι ο Λέων. Στα ζώδια που προηγούνται της θέσης του Λέοντα στον ζωδιακό κύκλο έχουν ήδη εκφρασθεί κατά τρόπο εμφατικό τόσο η διαίσθηση όσο και η εκφραστικότητα, τόσο η στέρεη σκέψη όσο και το συναίσθημα. Ο Λέοντας έρχεται για να προσθέσει σε αυτά την καθαρή βούληση, αρχίζοντας έτσι από την αρχή το παιχνίδι της ζωδιακής περιπλάνησης. Και όπως γνωρίζουμε πολύ καλά δεν ξαναρχίζουμε από την αρχή αλλά πάντα από την μέση. Πράγμα που σημαίνει πως δομούμε κάθε φορά με εκ των προτέρων δοσμένα υλικά.

 

Η μορφή του Λέοντα ήταν αυτή που ενέπνευσε τον Φρειδερίκο Νίτσε να την τοποθετήσει στην πρώτη θέση της πνευματικής αναγέννησης που ονειρευόταν. Διότι ο Λέων είναι το σύμβολο του θάρρους, της απαραίτητης δηλαδή προϋπόθεσης για το αποτίναγμα των παλαιών αντιλήψεων και προκαταλήψεων που μας κρατούν καθηλωμένους. Ο Λέων εξεγείρεται όχι διότι προσβλέπει στην αντικάτασταση του υπαρκτού από κάποιο απροσδιόριστο δέον αλλά χάριν του εαυτού του και μόνον. Είναι ο βασιλιάς και αισθάνεται κύριος του εαυτού του. Συναγελάζεται δε με τους άλλους στη βάση αυτής της θετικής στάσης. Δεν επιθυμεί να μειώσει τους άλλους αλλά τους αντιμετωπίζει από την θέση της δικής του υψηλότητας.

 

Καθόλου τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, που στο ζώδιο της αυτοκατάφασης, ζώδιο αρσενικό, ζώδιο της φωτιάς, βρίσκει το καταφύγιό του ως κυβερνήτης ο Ήλιος. Ο τιτάνας Ήλιος, το κέντρο και η πηγή του ζωδιακού κύκλου, η απαραίτητη προϋπόθεση κάθε ζωής και κάθε αναπαραγωγής από εδώ στέλνει της αχτίνες του. Φανταστείτε τον την στιγμή του Μεγάλου Μεσημεριού, εν πλήρη φωτεινότητα, να εποπτεύει πάνω στο άρμα του την πλάση, βλέποντας τα πάντα αλλά χωρίς κανείς να μπορεί ούτε να τον αντικρύσει κατάματα ούτε να τον πλησιάσει (θυμηθείτε πως πλήρωσε τούτο το αλαζονικό αίτημά του ο Φαέθων).

 

Κάπως έτσι νιώθετε και εσείς που τον έχετε κυβερνήτη στον ωροσκόπο σας. Όταν μπαίνετε σε κάποιον χώρο, το κάνετε με τον αέρα του βασιλιά. Προχωράτε με το κεφάλι μπροστά και συχνά είστε θορυβώδης. Ακόμα και αν δεν σας έχει δει κάποιος, θα του επιβάλετε την παρουσία σας. Φροντίζετε ώστε πάντα η εμφάνισή σας να τέτοια που να δείχνετε άψογος. Αν είστε γυναίκα, δίνετε μεγάλη έμφαση στην γκαρνταρόμπα σας και το κομμωτήριο έχει γίνει δεύτερο σπίτι σας. Αποδέχεστε τα κοπλιμέντα των άλλων με έκδηλη αυταρέσκεια, αλλά μισείτε το να ακούγονται ψεύτικα. Θέλετε ο άλλος να πιστεύει και αυτός στην μοναδικότητά σας.

 

Στον διάλογο είστε συνήθως απόλυτοι. Είστε ικανοί να υπερασπιστείτε τις θέσεις και τις απόψεις σας μέχρις εσχάτων. Δεν επιδεικνύετε το πάθος του ζηλωτή αλλά την αφ’ υψηλού συγκαταβατικότητα αυτού που όντως ξέρει. Η επιβολή της άποψής σας είναι ωστόσο ο απώτερος στόχος σας.

 

Στην καθημερινότητά σας είστε γενναιόδωροι. Προσφέρετε αφειδώς δώρα, είτε υλικής είτε συναισθηματικής φύσεως. Δεν είστε τσιγγούνης. Κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε, εξάλλου, πολλά από την βασιλική σας φύση. Αυτό που δίνετε, όμως, αυτό απαιτείτε και από τους άλλους, παραβλέποντας πολλές πως ίσως δεν είναι όλοι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις σας, όχι επειδή δεν θέλουν αλλά απλώς επειδή δεν μπορούν. Η κατανόηση, πώς να το κάνουμε, δεν είναι το φόρτε σας.

 

Στον έρωτα είστε διεκδικητικοί. Συχνά για να κερδίσετε τον άλλο κάνετε μία μεγαλειώδη κίνηση επίδειξης. Και στην πορεία μιας σχέσης όμως δεν ηρεμείτε. Ο σύντροφός σας θα καταλάβει ότι έχετε το δράμα στο αίμα σας, καθώς τείνετε να υπεραντιδράτε σε κάθε ερέθισμα. Με τον ίδιο τρόπο που είστε παθιασμένοι εραστές θα μετατραπείτε στους παθολογικότερους ζηλιάρηδες. Και αποφασίσετε να βγείτε από μια σχέση, σίγουρα δεν θα το κάνετε καθόλου αθόρυβα.

 

Βέβαια, η επίδραση του ωροσκόπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την θέση του κυβερνήτη του ωροσκόπου στον αστρολογικό σας χάρτη. Στην περίπτωση όμως του Λέοντα η θέση του κυβερνήτη, του Ήλιου δηλαδή, δεικνύει και το ζώδιο, οπότε δεν θα επεκταθούμε εδώ περαιτέρω.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα