Slider

Ωροσκόπος Καρκίνος

ΚαρκίνοςΩροσκόπος είναι το ζώδιο που βρισκόταν στον ανατολικό ορίζοντα την στιγμή της γέννησής σας. Στην δική σας περίπτωση πρόκειται για τον Καρκίνο. Ο Καρκίνος εισαγάγει για πρώτη φορά στον ζωδιακό κύκλο το στοιχείο του νερού, την υγρότητα. Είναι ζώδιο θηλυκό, ακολουθεί της διακυμάνσεις της ροής, είτε κατά τρόπο ομαλό είτε, αρκετές φορές χαοτικά, μέσα σε μαιάνδρους περιδινύσεων. Ταυτόχρονα, κινείται κατά τρόπο πλάγιο, όχι τόσο λόγω αδυναμίας αλλά διότι ξέρει ότι η επιτυχία κρύβεται πολλές φορές στον κατάλληλο ελιγμό, που εξουδετερώνει τα αναχώματα της θέσης.

 

Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η μυστηριώδης Σελήνη. Σ’ αυτόν, το ουράνιο σώμα που καθορίζει το υποσυνείδητό μας, βρίσκεται στο σπίτι της. Ανέκαθεν ήταν γνωστές οι καίριες επιδράσεις της Σελήνης στο υγρό στοιχείο. Άμπωτες και πλυμμηρίδες επηρεάζουν την ψυχή, η οποία το ξέρουμε καλά, συμβολίζεται από το νερό. Ταυτόχρονα η μυστηρειώδης φύση της θυληκότητας έχει ταυτιστεί με την εναλλαγή των φάσεων του δορυφόρου. Όπως και η Σελήνη έτσι και η Γυναίκα πρωταγωνιστούν σ’ ένα παιχνίδι διαρκούς εμφάνισης και απόκρυψης που μας ανάγει στα πρώιμα παιδικά χρόνια, τότε που το αντίστοιχο παιχνίδι παιζόταν με την μητέρα μας.

 

Εσείς, δεν θα μπορούσατε να μείνετε ανεπηρέαστοι απ’ όλα αυτά. Ο τρόπος που κινείστε στον κοινωνικό χώρο είναι αυτός του καβουριού. Όπως ο Αξιωματικός στο σκάκι, διαρρυγνύετε τις στέρεες παρατάξεις εισερχόμενοι πλαγίως, αθόρυβα, ανέλπιστα. Η όψη σας γίνεται αποδεκτή με ξεκάθαρη γοητεία. Φέρεστε ευπροσήγορα, και οι τρόποι σας αποπνέουν μια ευγένεια άλλων εποχών. Μολοντούτο, όμως, κάτι το απόμακρο σας συνοδεύει, που κάνει τους άλλους να δυσκολεύονται να σας πλησιάσουν.

 

Πολλές φορές, πράγματι, επιδεικνύετε τάσεις κλεισίματος στον εαυτό σας. Αποσύρεστε στον οίκο, παραδοσιακό σημείο τοποθέτησης του θυληκού, και απολαμβάνετε την θαλπωρή και την ασφάλεια που μόνον, κατ’ εσάς, η οικογένεια μπορεί να προσφέρει. Και αντίστροφα, αντιμετωπίζετε σαν οικογένεια κάθε τόπο που αισθάνεστε οικείο και σημαντικό, από τον χώρο της δουλειάς έως το στέκι σας.

 

Στον έρωτα, είτε το παραδέχεστε είτε όχι, αποζητάτε πρωτίστως την ασφάλεια, συναισθηματική κυρίως. Επενδύετε πολλά στο κτίσιμο της οικειότητας στην σχέση. Δεν σας θέλγει το εφήμερο πάθος, μόλο κι αν άλλα στοιχεία του χάρτη σας ρέπουν προς τα εκεί, αλλά το δώσιμο -ένα τρόπον τινά σταθερό πάθος δέσμευσης. Πολλές φορές, εξαιτίας της υποσυνείδητης δράσης της Σελήνης, στο πρόσωπο του συντρόφου σας αναζητάτε την γνώριμη μητρική ή πατρική φιγούρα των παιδικών σας χρόνων. Και όταν κάνετε παιδιά προσφέρετε και σε αυτά τον σφικτό εναγκαλισμό που επιθυμείτε για τον εαυτό σας.

 

Φυσικά, η δράση των παραπάνω στοιχείων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την θέση της Σελήνης στον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη. Αν αυτή βρίσκεται στην φυσική της θέση, στον Καρκίνο, τότε τα παραπάνω αποκτούν καθοριστική βαρύτητα. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό, η χαρακτηριστική αφοσίωση του Καρκίνου στην οικογένεια υπονομεύεται από μία ισχυρή τάση αποτραβήγματος στις δυνάμεις του εαυτού. Με την Σελήνη, αντίθετα, στο ζώδιο του Ταύρου η ενασχόληση με την οικογένεια αποκτά στέρεες βάσεις.

 

Ο συνδυασμός της επικοινωνιακότητας, που δίνει μια Σελήνη στους Διδύμους, με την έμφυτη ευαισθησία του Καρκίνου παράγει χαρακτηριστικούς τύπους καλλιτεχνών. Όταν δε η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα, η θερμή ενασχόληση με τα αγαπημένα πρόσωπα συνοδεύεται από ένα ισχυρό αίσθημα υπερηφάνειας για αυτά, δρώντας συχνά υπεραναπληρωματικά για τις προσωπικές αδυναμίες.

 

Ο συνδυασμός ωροσκόπου Καρκίνου και Σελήνης στην Παρθένο δημιουεργεί τύπους ανθρώπων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έμπρακτη βοήθεια αυτών που έχουν ανάγκη. Με την Σελήνη στον Ζυγό, από την άλλη, η διάθεση για κατευνασμό των εντάσεων δυσκολεύει πολλές φορές την αναγκαία έκφραση του θυμού, με αποτέλεσμα το άγχος.

 

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού είναι πιθανό να παρατηρηθούν σημάδια έντονων, ακόμη και βίαιων, αντιδράσεων προς τα αγαπημένα πρόσωπα. Με την Σελήνη στον Τοξότη, η έντονη παρουσία διαισθητικών κρίσεων, οδηγεί συχνά σε μια απαισιόδοξη στάση. Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η παρουσία της Σελήνης στον Αιγόκερω καθώς δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα στις οικογενειακές ανάγκες και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις.

 

Η Σελήνη στον Υδροχόο δημιουργεί χαρακτηριστικά πολύ κοντά σ’ αυτά της Σελήνης στην Παρθένο, χωρίς όμως την πρακτική τους έκφραση. Με την Σελήνη τέλος στους Ιχθύες εντείνεται η στοργικότητα, βρίσκοντας αποδέκτες ακόμα και μακράν της οικογένειας.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα