Slider

Ωροσκόπος Ιχθείς

ΙχθείςΓεννηθήκατε με τον αστερισμό των Ιχθύων να καταλαμβάνει την θέση του ανατολικού ορίζοντα στον γενέθλιο αστρολογικό σας χάρτη. Οι ιχθύες, ως σύμβολο, έχουν έντονη θετική χροιά. Ας σκεφτούμε προς τούτο τον χριστιανισμό. Στα ψάρια αποδίδεται έντονη μυστηριακή χρειά, πιθανότατα λόγω της σχέσης τους με το νερό, σύμβολο όπως έχει επισημάνει ο Λακάν της ψυχής.

 

Και οι Ιχθύες (όπως ο Σκορπιός και ο Υδροχόος) έχουν δύο κυβερνήτες: τον Ποσειδώνα και τον Δία (το φαινόμενο των διπλών κυβενητών οφείλεται στην «καθυστερημένη» ανακάλυψη των εξωκρόνιων πλανητών, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα). Ο Ποσειδώνας, ως πλανήτης στην αστρολογία, είναι συνδεδεμένος με το όνειρο και την ουτοπία. Ταυτόχρονα όμως, όπως κάθε όνειρο συνεπάγεται την αποτυχία πραγμάτωσης μιας επιθυμίας, συμβολίζει και την φυγή, την προδοσία και την παραπλάνηση. Η εικόνα που θα πρέπει να έχουμε γι’ αυτόν είναι αυτή της ομίχλης.

 

Εσείς που έχετε ωροσκόπο στους ιχθύες είστε βαθιά αντιφατικά άτομα. Η διάκριση δημόσιας εικόνας και ιδιωτικής πεποίθησης, που θεμελίωσε το μοντέρνο κράτος, βρίσκεται στο κέντρο του ψυχισμού σας. Έτσι, εξωτερικά είστε κομφορμιστές. Ακολουθείτε πιστά το ρεύμα της εποχής σας, φοβούμενος το «εκτός εποχής» όπως ο διάολος το λιβάνι. Από την ενδυμασία και τα στέκια έως τις βαθύτερες πεποιθήσεις είστε ένας «νέος της εποχής».

 

Ταυτόχρονα όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι συμβαίνει στο μυαλό σας. Πάνω από την συμβατική επιφάνεια κρύβεται ένας βαθύς, σκοτεινός ωκεανός ονειροπολήσεων, όπου ακόμη και το τερατώδες μπορεί να βρει την θέση του.

 

Στην επαφή σας με τους άλλους ανθρώπους δείχνετε πως είστε πρόθυμοι να τους ακούσετε προσεκτικά, με συμπάθεια και κατανόηση. Γι’ αυτό και αποτελείτε συνήθως την πρώτη επιλογή των φίλων σας όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, το κατά πόσον μπορείτε όντως να τους βοηθήσετε είναι προς συζήτηση. Ονειροπόλοι όπως είστε αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα με έναν δικό σας, ιδιότυπο, sui generic τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι οι συμβουλές σας να ακούγονται κάπως εκτός τόπου και χρόνου.

 

Στις ερωτικές σας σχέσεις είστε το ίδιο ευαίσθητοι. Προσηλώνεστε στον σύντροφό σας, με τον οποίο μένετε για καιρό, και πληγώνεστε πολύ κάθε φορά που μια σχέση φτάνει στο τέλος της. Αναζητάτε, ως επί το πλείστον, συντρόφους πρακτικούς και ισορροπημένους, ώστε να σας γειώνουν στην πραγματικότητα.

 

Η παραπάνω περιγραφή βέβαια εξαρτάται από την θέση του κυβερνήτη πλανήτη, ήγουν του Ποσειδώνα, στον προσωπικό γενέθλιο χάρτη. Έτσι αν αυτός δεν βρίσκεται στην οικεία του θέση, στους Ιχθύες, τα παραπάνω χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλοιώσεις και τροποποιήσεις.

 

Έτσι, εσείς που έχετε τον Ποσειδώνα στον Κριό, ταυτίζεστε έντονα με ηγετικά πρόσωπα και θέλετε να αναλάβετε παρόμοιους ρόλους στην ζωή σας. Αν, από την άλλη, έχετε τον Ποσειδώνα στον Ταύρο έχετε μια έντονη τάση προς την απόλαυση των υλικών αγαθών. Σε ακραίες περιπτώσεις αυτή μπορεί να εκδηλωθεί ως απληστία.

 

Με τον Ποσειδώνα στους Διδύμους η τάση είναι να συγχέεται την πραγματικότητα με τον ονειρικό σας κόσμο. Ό, τι πρέπει για την δημιουργία ενός ποιητή αλλά κακό για την επιβίωση σε έναν σκληρό κόσμο. Όταν δε ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον Καρκίνο, η ευγένεια και η τρυφερότητα αναδεικνύονται σε βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σας.

 

Με τον Ποσειδώνα στον ναρκισσιστή Λέοντα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υπερβολικής αυτοπροβολής, που βλάπτει την αντικειμενικά θετική εικόνα σας. Με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο, ως πρόβλημα της ζωής σας αναδεικνύεται η σχέση σώματος και πνεύματος. Προσπαθείτε να βρείτε την χρυσή τομή για να κρατήσετε και τους δύο πόλους ευχαριστημένους. Με τον δε Ποσειδώνα στον Ζυγό, πάσχετε από την έντονη επιθυμία να τους κρατήσετε όλους ευχαριστημένους, έτσι ώστε τελικά καταλήγετε να βγαίνετε εσείς εκτεθειμένος.

 

Όταν ο Ποσειδώνας βρεθεί στον Σκορπιό, σας χαρακτηρίζει μια έντονη τάση να βυθιστείτε στις πιο κρυφές σας επιθυμίες, ενώ με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, σας χαρακτηρίζει μια έλλειψη πειθαρχίας που προσπαθείτε να αναπληρώσετε με τον ευφάνταστο ιδεαλισμό σας. Εντελώς πειθαρχημένοι, αντίθετα, είστε εσείς που έχετε τον Ποσειδώνα στον Αιγίκερω, ενώ με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο τα ενδιαφέροντά σας στρέφονται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής αναμόρφωσης.

Είπαν για εμάς

"Ήμουν σε κομβικό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και αισθηματικά. Η κα Αλίσια Βαγιάνη και οι συνεργάτες της, μου έδειξαν το δρόμο για να βγω από το αδιέξοδο. Δεν πίστευα ότι θα λάμβανα τόσο λεπτομερή καθοδήγηση. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου."

Ιωάννα Σ. - Αθήνα

Περισσότερα